Contant caps

From The Joel on Software Translation Project

Revision as of 17:02, 28 February 2010 by Msonsona (Talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Article originalment publicat el dijous 11 de febrer de 2010 : Headcount

Traducció : Miquel Sonsona


En els primers dies de les startups tecnològiques, acostumes a tenir una pila de desenvolupadors de software, i sembla que mai en tinguis prou. Si contractes a personal de vendes i màrqueting massa aviat, no tenen prou força i pots començar a pensar que les vendes i el màrqueting són una pèrdua de temps. Això em va portar, en els meus primers anys, a creure que una saludable companyia de software havia de tenir un munt de desenvolupadors de software i potser no vendes i màrqueting.

Arribat un punt considerava la quixotesca i, retrospectivament, estúpida idea de requerir a cada treballador de Fog Creek ésser un programador... fins i tot la recepcionista hauria d'haver fet una mica de programació en BASIC a l'institut per optar al lloc. Als marines dels EUA tothom, fins i tot els cuiners, és un tirador. És clar que és perquè els cuiners estan al fotut Afganistan éssent disparats per tant més val que siguin tiradors, mentre que la nostra recepcionista quasi mai s'ha de posar amb el codi font i fer-hi una classe. Quasi mai.

Amb el pas del temps, tanmateix, a mida que el teu producte millora i millora, més gent de vendes i màrqueting contractes, més vens.

Això és degut a que els programadors multipliquen els encarregats de vendes, i viceversa.

Sóc un nerd, de manera que seré matemàtic en aquest punt. Defineix la qualitat del teu codi en una escala de 0 a 1.

0 significa que el teu producte no resol absolutament cap problema a ningú, de manera que ningú en els seus cabals el compraria mai. Microsoft Bob.

1 significa que cada persona a la Terra, si compréssin el teu software, seria més feliç, fins i tot després de pagar els teus honoraris.

El teu software comença al 0 i va pujant lentament.

Si tothom al món coneixés el teu programa i fós animat a provar-lo, el número de gent que el compraria seria (població mundial) x Qualitat.

Les vendes i el màrqueting existeixen per animar als terrícoles a descobrir el teu software i provar-lo. Aquestes funcions no tindran efecte en les vendes si la teva qualitat és extremadament baixa. Però a mesura que la qualitat augmenta, el valor de les vendes i del màrqueting puja proporcionalment. Dobla la qualitat i el mateix esforç en les vendes comporta el doble d'ingressos.

La població del planeta és tan gran, i l'efecte de les vendes i el màrqueting tan difícil de mesurar que en el moment en què el teu producte és realment bo, la proporció òptima pot estar fortament inclinada en favor de les vendes i el màrqueting. Les grans companyies de software poden tenir 5 o 10 o 20 persones de vendes per cada desenvolupador.

Això explica, entre altres coses, perquè les companyies de software dels EUA no poden esperar obtenir aventatges sostenibles externalitzant el desenvolupament de software en altres països més barats. Si un desenvolupador a Rússia, l'Índia o la Xina costa un 50% del què costa un desenvolupador a Seattle, San Francisco o Boston, però el desenvolupament de software és només el 10% dels teus costs, només obtens un 5% d'avantatge en externalitzar el desenvolupament. L'externalització que es fa està fortament esbiaixada al desenvolupament de solucions software a mida, que per definició només poden satisfer les necessitats d'una persona, de manera que es necessiten més desenvolupadors que venedors.

No és el cas (com comunament es creu pels nerds) que el màrqueting és un substitut de la qualitat del codi. El millor màrqueting del món no pot forçar la gent a pagar per un producte inútil.

Personal tools