Finnish

From The Joel on Software Translation Project

Jump to: navigation, search

Strategiakirje V 12. kesäkuuta 2002

Useimmat yritykset, jotka käyttävät paljon rahaa avoimien ohjelmien kehitykseen, tekevät niin, koska se on niille edullinen liiketoimintastrategia; eivät siksi, että ne olisivat yhtäkkiä kadottaneet uskonsa kapitalismiin ja sen sijaan rakastuneet vapauteen. Strategiakirje V

Tulitus ja liike 6. tammikuuta 2002

Ei ole vaikea antaa vain palaa, kunhan pääsee vauhtiin. Päiväni menevät usein näin: (1) menen töihin (2) tarkistan sähköpostin, luen veppiä, jne. (3) päätän, että voin yhtä hyvin mennä lounaalle ennenkuin aloitan työnteon (4) palaan lounaalta (5) tarkistan sähköpostin, luen veppiä, jne. (6) päätän että minun pitää lopulta jo aloittaa (7) tarkistan sähköpostin, luen veppiä, jne. (8) päätän uudestaan, että minun täytyy nyt todella aloittaa (9) käynnistän sen perhanan editorin ja (10) koodaan keskeytyksettä kunnes huomaan, että kello onkin jo puoli kahdeksan. Jossain vaiheiden 8 ja 9 välillä näyttää olevan joku virhe, koska en aina pääse tuon kuilun ylitse.

Joelin Testi: Parempaa Koodia 12 Askeleella 9. elokuuta 2000

Oletko koskaan kuullut SEMA:sta? Se on melko pienen piirin tuntema systeemi, jolla mitataan kuinka hyvä ohjelmointitiimi on. Sinulta menee kuusi vuotta pelkästään niiden juttujen ymmärtämiseen. Olen kehitellyt oman, täysin vastuuttoman ja lepsun testin ohjelmointitiimien laadun arviointiin. Mahtavaa siinä on se, että se vie noin 3 minuuttia. Voit käydä lääketieteellisen siinä ajassa, minkä säästät.

Kirja-arvio teoksestani "User Interface Design for Programmers", arvion kirjoittaja Juha Haataja.

Personal tools